RSS

PRUBSN BEST TAKAFUL PROVIDER

Syukur alhamdulillah...

Tiada keraguan lagi..

Jom takaful...

Jgn sayangkan wang ringgit anda...

Jangan menyesal di kemudian hari...

Prubsn the best one.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

alkisahnya krim kunyit dan sabun kunyit thai

selamat tengahari..
hai korang semua...
sakit pulak hati kita kan..
tapi dah takdir mcm ni..akibat kedegilan dan dek kerana
hati terlalu lurus mencuba sesuatu yg baru..
so last week bercerita lah si cozen aku tentang krim kunyit n sabun kunyit thai ni..
die pakai yg ni la muka die elok..
kulit mulus gebu..
hahhaa...
terpedaya okay..
kesan jerawat hilang...kulit jdi gebu..
haa nk dijadikan cerita ak pon beli lah jgak..
haktuihhh..nk carut je rasa..
pastu mlm td pakai lah aku ni cream n sabun tu,,,
ya rabbi pedih gile..satu malam xdpt tidur dek kerna krim n sabun kunyit ni..
tak kira la gred a ke 3a ke...
mmg xserasi ng muka mungkin laa...
jarang nk try produk thai ni...
so menghadap lahhh muka mcm udang kene bakar.
merah pakai blusher..
td pagi pegi keje guard dah tego dah nape merah sgt makeup harini..
wth..wtf...
jalan tunduk..ok lg pastu jalan masuk opis sume pandang pelik..
ak rilex lagi...
ok pasni lau sorg lgi tny aku balik..
tup3...lepas excrsice boss tny yanie u xsihat ke>>??? sambil mengangguk
dan trus ckp saya nk balik...
sejam selepas itu aku pon balik rumh...
pegi klinik..hamek kau...kulit dah menipis doctor ckp...
rasa mcm nk sorok sgt muka kt bawah meja doctor..
ok fine,,,,
dpt ubat allergic n mc tiga hari kau...
terbaik sgt...
abis tergendala keje aku...
so pada gadis kt luar sana tuuuu jgn nk cuba2 mcm ak pakai krim kunyit ni..
xkisah laa ori ke xori ke...
ke tong smpah la jwabnya....
sekadar peringatan untuk semua..
ta payah nk obses sgt..
bersyukur dgn apa yg ada...

kulit menipis okay...
bukanhilangkan kesan sgt..nty tua2 kulit jd berkedut...

pengajaran buat diri ini...

menyesal tiada guna...

mencegah lebih baik dari mengubati...


ingt yerr semua...



hahahahhaha...
untong jgak mc tiga hari....



bye....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pantai senok,bachok, kelantan ala2 pulau nami korea katanya

Selamat pagi semua..
Kali ni cik keju nk menyemak share gambar kt pulau nami masa balik cuti cny haritu..
Eh silap plak..pantai senok okay..bukan pulau nami..
Ramai giler org kt situ...
Juz pegi lepak2 amek angin petang sekejap..
Pastu blah sbb cuaca mcm nk hujan..
Pegi singgah kebetulan ade kenduri sedara kt kelantan..
Kami bertiga ptg tu melarikan diri sekejap pegi amek angin di pantai ini.
Ok bye..
Sekian bebelan cik keju untuk pagi ini...


Xoxo

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

RESIPI AYAM PERCIK KELANTAN

RESEPI AYAM PERCIK KELANTAN

BAHAN-BAHANNYA:

1 EKOR AYAM DIPOTONG 12 BAHAGIAN
SANTAN PEKAT DARI 1 BIJI KELAPA
I BATANG SERAI DIKETUK
SEDIKIT AIR ASAM JAWA
SEDIKIT JINTAN MANIS

BAHAN A:

3 ULAS BAWANG PUTIH
1 INCI HALIA
SEDIKIT GARAM

BAHAN B:

4 ULAS BAWANG MERAH
1 INCI HALIA
2 BIJI BUAH KERAS
GULA DAN GARAM

CARA-CARA MENYEDIAKANNYA:

1.tumbuk bahan A dan gaulkan bersama potongan ayam dan perap seketika
2.tumbuk bahan B dan masukkan kedalam santan yang telah dipanaskan
3.masukkan serai,air asam jawa dan jintan manis ke dalam santan dan kacau
4.masak sehingga kuah menjadi pekat dan masukkan garam dan gula secukup rasa
5.bakar ayam kira-kira 1/2 masak
6.setelah 1/2 masak lumurkan ayam dengan kuah percik
7.bakar semula ayam sehingga benar-benar masak
8.setelah ayam masak lumurkan sekali lagi dengan lebihan kuah percik
9.sedia untuk dihidangkan

SELAMAT MENCUBA

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PRUBSN PLATINUM



NEW PRODUCT - PRUBSN PLATINUM

PruBSN Platinum dilancarkan tepat pada masanya dengan keadaan ekonomi sekarang yang tidak menentu.

Pelan ini menawarkan peluang untuk MENYIMPAN di dalam instrumen yang STABIL dan SELAMAT, dan dalam masa yang sama memberikan PULANGAN PELABURAN yang tinggi!

Dengan PruBSN Platinum, anda boleh memilih untuk melabur hanya 5 tahun tetapi mendapat manfaat PERLABURAN & PERLINDUNGAN lebih 20 tahun.

PruBSN Platinum mampu memberikan anda kepuasan melalui faedah seperti berikut:-

1) Instrumen pelaburan yg stabil & selamat

2) Pelaburan jangka pendek 5,10,15 @ 20thn

3) Fleksibiliti pengeluaran (cash payout) sebanyak 2-6% bermula hujung tahun ke-2 hingga tahun ke-10 dan digandakan menjadi 4-12% dari thn ke 11 sehingga matang (berdasarkan nilai perlindungan takaful)

4) Pulangan pelaburan yang tinggi melalui dana-dana patuh syariah

5) Tempoh matang boleh dipilih mengikut kesesuaian - ketika berumur 55, 60, 70 atau 80 tahun

6) Jumlah keseluruhan yang diterima semasa tempoh matang LEBIH daripada apa yang anda SIMPAN

7) Manfaat tambahan seperti upah haji, penyambungan bayar & tambahan perlindungan asas

Pelan ini sesuai bagi mereka yang berniaga sendiri dan tidak mempunyai EPF atau pencen. Selain itu, pelan ini juga sesuai bagi mereka yang ingin mencipta akaun EPF dan Pencen kedua sendiri.

Hubungi saya untuk tahu Plan Platinum terbaru Ini di Talian 013-9886536

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ceritera client prubsn..wajib baca!!!

Pengalaman sahabat agent....

====================================

☎️Dapat call dr adik klien, dgn nada sedih..

Kak, abg sy accident skang masih tak sedar lagi.. ada org tlg hantar kat hospital ni, sy nak abg sy transfer ke hospital panel lebih selesa & dpt rawatan yg memuaskan, sbb kat hospital ni ramai sangat.. sy tau dia ada medikal kad & akak agen dia, sy jumpa medikal kad dlm wallet dia.. tu la sy contact akak nak minta tlg.😒

Dgn sedih & terkejut jgk la bila dgr klien accident dan tak sedar, teruk jgk la accident dia (dlm hati rasa sayu je), maaf dikπŸ˜“.. sbnrnya abg adik tak lg di cover oleh medikal kad, 3 bln lepas dia terminated polisi medikal kad dia, alasan yg diberi dah setahun lebih dah byr, tp rasa MEMBAZIR plk sbb tak pernah guna, so medikal tu dah tu tak valid lg. Maaf akak tak dpt nak tlg dik :(

p/s : kalau medikal kad yg dah tak valid/lapse, tlg jgn smpn dlm wallet lg, BUANG je terus krn akan bt keluarga anda keliru sdgkan mereka mengharapkan yg kos rawatan selama anda sakit akan ditanggung oleh insurans.πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘

====================================

Betul tu..kalau dah terminate, better buang je kad tu...kesian family yang mengharapkan pertolongan...

Apa yang anda belajar dari pengalaman sahabat kb ni??? Renung2kan...

#takaful prubsn
Yanie
0139886536

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dialukan untuk menjadi dropship di kedai online saya

SENARAI PRODUK YG DIJUAL DI TYSHOPPE9056...

ANTARANYA ADALAH SEPERTI BERIKUT::

=> 5 IN 1 BEAUTY CARE MASSAGER
=> 2 BE GORGEOUS
=> 24k ACTIVE GOLD WHITENING MASK POWDER
=> ALOE VERA GEL FOREVER
=> ALOEVERA 99% LIPSTICK ( NEW PACKAGING)
=> AMIRNA TABLET
=> AMY MASCARA MIRACLE WATER WITH COLLAGEN
=> AMY MASCARA FOUNDATION
=> AMEYRAH COFFEE
=> ANGEL CAPS
=> AURORA SX
=> AURORA® Ibu Kapsul Mutiara
=> AL-RAZI SOAP
=> AURAWHITE AURASLIM SHAKE
=> AURAWHITE 900,000MG
=> AURAWHITE STEMCELL
=> AURAWHITE BUBBLY
=> AURAMEN TURBO COLLAGEN
=> AURAMEN SKINCARE
=> AURAMOM
=> AZ COSMETIC ( BARU- KOTAK KUNING KKM)
=> AZ TONER
=> AZANIS SCAR ADVANCED
=> ARBUTIN SOAP
=> AMMA SOAP
=> BUTAE POWDER ( PACKAGING LAMA KOD 03)
=> BUTAE POWDER ( PACKAGING BARU KOD 01 )
=> BEUMAMA
=> BLACKHEAD SERUM
=> BLINQ BEAUTY DRINK
=> BLINQ FOUNDATION ( BEDAK ASAS )
=>BABIES BLINK 5 IN 1 2015- NEW
=>BABIES BLINK GOLD FREE COFFEE + SERUM
=> BABIES BLINK 5 IN 1 ( SABUN)
=> BABIES BLINK STEMCELL 4 IN 1
=> BABIES BLINK FRUTTI SHAMPOO
=>BABIES BLINK COFFEE
=> BABIES BLINK CHOCOLATE
=> BABIES BLINK STRAWBERY
=> BEDAK SEJUK MEK ANA
=>BELYVA
=> BELLA SINUS LAMA 40 KAPSUL
=> BELLA SINUS BARU 60 KAPSUL
=> BEST SLIM
=> BVR COLLAGEN
=> BVR HOTTEST SHAPE - PERFUME SLIMMING LOTION
=> BELLEZA ADVANCE
=>BLV PINKY FOUNDATION NEW
=>BUST UP EXPRESS
=>CLEAN AND SMOOTH HAIR REMOVER
=>CHRISZEN KOD 01, 02 DAN 03
=> CHRISZEN COLLA JELLY
=> CHRISZEN O2 BUBBLE CLEANSER
=> CHRISZEN SCRUB LEMON, PAPAYA, STRAWBERRY
=> COFFEE MONTOK
=> CMD 120ML
=> CMD 65ml
=> CALIPH
=> CLOBETAMIL G COMBO 3 IN 1
=> DZ GARCINIA HERBAL PLUS 500MG
=> D-COLLAGEN
=> DARA ANGGUN - PUTIH COLLAGEN
=> DARA ANGGUN - GLOW GLOWING 4 IN 1
=> DARA ANGGUN - GLOW GLOWING 5 IN 1
=> DNARS SET NORMAL & JERAWAT
=> DNARS TONER COLLAGEN
=> DNARS TONER TREATMENT
=> DNARS BODY SOAP
=> DNARS SABUN NORMAL/JERAGAT
=> DNARS SABUN COLLAGEN
=> DNARS MAGIC DAY CREAM/JERAGAT
=> DNARS MAGIC DAY CREAM JERAWAT
=> DOUBLE STEMCELL
=> DTRIM.USA
=> DTRIM.COM
=> DIMAZ KAPSUL HERBA SEGAR
=> DERMANIC KAPSUL
=> DEWI
=> DEWI SKINCARE
=> DEWI GOJEN
=> DIANZ NANO LIGHTENER CREAM
=> DMS 360
=> ELAIKI SOAP
=> FARRA BEAUTY SUPER WHITE TRIAL PACK
=> FARRA BEAUTY SUPER GLOWING FOUNDATION SPF35
=> FARRA BEAUTY NIGHT CREAM
=> FARRA BEAUTY DAY CREAM
=> FARRA BEAUTY FACIAL SOAP 2 IN 1
=> FARRA BEAUTY PEELING SMOOTH LOTION
=> FARRA BEAUTY SERUM GOLD COLLEGEN
=> FARRA BEAUTY SMOOTH LOTION 2 IN 1
=> FARRA BEAUTY SUPER WHITE AND GLOW GEL (AGEN PENCERAH)
=> FARRA BEAUTY GLITTER WHITE GLUTA
=> FARRA BEAUTY NAKED FACE SKIN CARE
=> FLORAL MASK
=> FRUITY GUMMI GENIUS IQ
=> GARNICIA BURNER
=> GLUTACEL
=> GLUTACAPS
=> GC MAX
=> GC TEA
=> GEL AMANI
=> GUMMI MONTOK
=> HEROES MENS WASH
=> HARUM MALAM
=> HEIGHT UP
=> HIGH WAIST PANTIES
=> HAND WAX
=> IAM SEXY LADY
=> IZEARA 6 INC SERUM
=> IZEARA BODY TALK WHITE SLIM + FREE 6 INC SERUM & SOAP
=> IBU PUTIH COLLAGEN DRINK EXCLUSIVE
=> IBU PUTIH OXYGEN WHITE SET NINASKINCARE (IPOW)
=> IBU PUTIH JANNA LAWWA ( KRIM SIANG)
=> JELITA PRO 5 IN 1 ( RM70)
=> JAMU JELITA - PEARL WHITE JAMU
=> JAMU JELITA - SEXY WHITE
=> JAMU SURUT AYU
=> JAMU BIDAN KAMPUNG
=> JAMU SEDAP MALAM
=> JAMU YOUNG GOLD
=> JAMU KENCUR
=> JUS 2 U (JUS KUNYIT)
=> JUWITA DEVINE
=> KCOLLY SWEET 17
=> KWHITE 38 PERISA STRAWBERRY
=> K-WHITE DAZZLING COFFEE
=> KAWAII COLLAGEN SET DR HARLINA ( 2 JAR HIJAU + 1 FREE GIFT)
=> KAWAII COLLAGEN SET JIHAN ( 1 JAR PUTIH + 1 JAR HIJAU + 1 FREE GIFT)
=> KRIM HERBA KEMBOJA
=> KHK SOAP
=> KRIM KUNYIT
=> SABUN KUNYIT
=> KRIM JERAWAT DATANG BULAN HAJAH RAMLAH
=> KAPSUL SURE SLIM
=> KISS BEAUTY Make Up Fixing SpRAY
=> LIPSTIK COLLAGEN DHERBS
=> LAROME
=>LAFIA CARE GOLD
=> LAVAMUD
=> MIRACLE SLIMMING
=> MELISSA BEAUTY AURA BABIES SAKURA (ORANGE/BLACKCURRANT)
=>MANJA KASEH COFFEE
=>MANJA KASEH CHOC
=> MASK VIETNAM
=> MOIZ
=> MUD FACE
=> NOUR AIN 3 IN 1
=> NOUR AIN 4 IN 1 (SET EXCLUSIVE)
=> NOUR AIN FACIAL TONER
=> NOUR AIN SERUM
=> NOUR AIN SOAP
=> NIKKO PLACENTA
=> NENHONG
=> OXYGEN CELL CREAM
=> O.P.I CUTICLE REVITALIZER OIL - VITAMIN KUKU
=> OLICANDY
=> PERLA COFFEE
=> PERLA CHOC
=> PERLA DUST
=> PERLA POTION
=> PERLA CAPSULE
=> PEMUTIH GIGI RZN
=> PEWITT SOAP
=> PURE SLIM 7D
=> PEN PERFUME
=> QU PUTEH COLLAGEN
=> QU PUTEH SKINCARE
=> QU PUTEH TITIS SERI
=> QU PUTEH MINERAL LIPSTICK
=> Q MISS Professional Treatment Spray (Hair)
=> ROYAL SLIM EXTREME
=> RADIANCE SIGNATURE
=> RELIAN MASCARA
=> RED BELLA WHITENING & SLIMMING BODY WASH
=> SWEETDOLL FOUNDATION BY LYANAZ BEAUTY CARE
=>SABUN MARINE ESSENCE
=> SABUN 7 BUNGA
=> SATIN SKINZ
=> SNE KAPSUL
=> SNE BEAUTSKIN
=> SELFIE SKINCARE
=> SELFIE BABY FACE SERUM
=> SERI IBU
=> SURE KENCANG
=> SIREH LOVELY CARE
=> SAYONARA BLACKHEAD REMOVER 3 IN1
=> SHEISHEIDO MASK BLACK & WHITE
=> SYMA ADVANCE SKINCARE
=> SYMA BEAUTY SKINCARE
=> SYMA BEAUTY SERUM
=> SYMA BEAUTY TONER
=> SALOMA BAUTY
=> SLIMRICH BOTANICAL SLIMMING
=> SOOTHING GEL ALOE VERA
=> TROPIKA BABY HERBAL CREAM
=> TABITA TRIAL
=> TABITA EXCLUSIVE + FREE LOTION
=> TATI SKINCARE
=> VARIABLE Y
=> VGRIP
=>VGS LOLLY & PINK
=> VGS SKINCARE TRIAL
=> VIMAX CANADA
=> VIMAX SPRAY
=> VICTORIA SECRET MINI BODYMIST 20ML 12 BOTTLE
=> WIS PUTIH REJUVENASI
=> WIRA MALAM
=> VITAMIN C PHARMA
=> VITAMIN ROSESHIP 30TABLETS
=> Yuume Rosehip
=> ZOFEA BEAUTY FREE BREAST SERUM

ORDER ANDA BOLEH SUBMIT MELALUI WHATSAPP.0139886536.TERIMA KASIH

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BUKAN HASUTAN TAPI NAK BAGI RENUNGAN JER

Ini bukan status nak hasut amik takaful

................................

Beberapa mnggu lps, ofismate aku eksiden masa otw nak g keje. Teruk jgk la kcederaan die.tgn dua2 patah, tulang muke byk patah n lari.. Masuk hospital buat treatment sume bil dekat rm100k. Company provide rm60k je utk medical.. Nsb baik die bijak amk utk diri sdr pnye medical card.. So xyah dah rsau psl duit..teruskan rawatan dgn hati tenang..moga cepat sembuh kawan..

Cerita ni bukan nak paksa korg amk takaful pun. Saje ceriteπŸ˜‰.. Musibah klu nak dtg die xde wassap dlu. Menung2 kan dan renung2 kan lah ye....

Boleh pm untuk free consultation yerr...


0139886536

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS