RSS

inilah punca jemmmm dlm uitm arini....

korg ingt lagi x pasal perhimpunan bersih tempoh hari..
ni haaa..meh kte copy paste dr siswa news...
untuk tatapan semua..
xtaw salah sape..
salah ibu mengandung ke?
huhhh..
kte xtaw nk komen ape...
biar undang2 yg tentukan plajar undang2 ni..
heee....
cekidouttt...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
siswa yg akan dibicarakan hari ini....

Shah Alam, 8 Jun- Mahasiswa jurusan undang-undang Universiti Teknologi Mara (UiTM), Khalid Mohd Ismath akan dibicarakan oleh Jawatankuasa Tatatertib Universiti itu, hari ini.
 
Khalid Mohd Ismath yang juga Timbalan Presiden Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independen (KAMI) telah dipanggil oleh Jawatankuasa Tatatertib Universiti Teknologi MARA untuk menghadiri satu perbicaraan melalui sepucuk surat pertuduhan bertarikh 24 Mei 2012 bagi menghadap 3 pertuduhan.
Beliau dikenakan tiga pertuduhan iaitu tidak menghadiri ke kelas dan dituduh melanggar Kaedah 4, Jadual Kedua, Kaedah-Kaedah Institusi Pelajaran (Tatatertib Pelajar-Pelajar) 1976 Akta 174.
Pertuduhan kedua kerana telah membuat komen dalam laman Facebook beliau yang berbaur ugutan bunuh terhadap polis dan pertuduhan ketiga kerana  menghina Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan kalungan bunga pada demonstrasi hapuskan PTPTN.
Kedua-dua pertuduhan (dua dan tiga) ini adalah melanggar Kaedah 3 (a) Jadual Kedua, Kaedah-Kaedah Institusi Pelajaran (Tatatertib Pelajar-Pelajar) 1976 Akta 174.
Perbicaraan tatatertib ini akan dijalankan di Kamar Perbicaraan, Aras 4, Bangunan Budisiswa, UiTM Shah Alam pada jam 9 pagi ini dibawah Akta Institusi-institusi Pelajaran (Tatatertib) 1976.
Menurut beberapa mahasiswa UiTM, pegawai keselamatan UiTM Shah Alam telah membuat sekatan jalan yang lebih ketat sejak petang semalam lagi. Sekatan ini dilakukan apabila terdapat berita mengatakan beberapa kumpulan mahasiswa akan mengadakan demonstrasi besar-besaran bagi menyokong Khalid Ismath. 

berita ni dpt dr siswa news....sikit pon xubah...
huuuu....sekiann.......


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment