RSS

merdeka sudah...

Wehuuu..selamat ptg u ollss,,haha...merdeka!!!merdeka,,,merdeka,,,kalau dlu2 after final exam ak post entry cmni kt blog..tp for dis sem..last day ak prktikal ak post...saat yg dinanti2 da tiba..ok..tamat sudah cerita saya sebagai budak intern,,di telekom malaysia sme shah alam..so,far ok lah kot perjuangan prktikal kami di sana..5 bulan genap kami ulang alik ke sana,,hahaha..pasni xde dah..haha..xnk lg jejak sana..mmg xnk la walau dpt offer sana pon,,huuuu...jd ingatan bt kami semua sbg budak intern,,alhamdulillah kami semua abis dgn jayanya n dpt markah ok lah semua kn,,so sgt berpuas aty dgn boss nye penilaian,,,tp td ade jgak mata2 yg kerek..org nk salam pon dorg nk xnk je..hahaha..lwak betol...kami xmintak pape pon,,juz mintak halalkn sume je..itu sahaja..xde len daaa...haha...to all staff tme tuuu..jgn lah kerek sgt ok...hahaha..kalau korg baca pon ak xkesah..hua33..mmg realiti korg cmtu..kami di sana selama 5 bulan d kala xde keje kami sekadar memerhati gelagat org..huhu..so,terbuktilah research yg ak bt kesimpulannya sume kne accepted not rejected..staff attitude at tm perlu di improvekn lagi..haha...itu jela kot..to akak2 yg kerek tuuuu...kami mitak maaf la ye mane yg xsempat salam td...thanks jgk sbb korg yg byk bg ilmu kt kami..eh byk ke?hahaha..ok..fullstop.....pasni xde da ak dgr deringan telefon,,,yg berdering beratus2 kali d dlam opis tu,silih berganti...xde da dger bunyi mesin faks..mesin fotostat...scanner..n yg penting xde dah ak dgr jeritan org lawan carrom..hahahahah...enoughm...hahaha..that's all..thank u... P/s:semoga mereka semua sukses dlm ape jua mereka cita2kn n merekan idamkn,,da start cari keje da ni...next tasks is attend the interview for 1st career b4 continue my mba...doakan kejayaan aku,,,,insyaallah...to kwn2 yg da abis internship arini..gud luck dlm ape jua korg plan kn,,,syg n rindu my bm220 group A......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

last day

After menghitung hari setelah beberapa lama kn,,eh lama ke..esok 22nd june 2012 is our last day at tm...huuu..kejap je plak rase..td kami sume over sgt kemas2 drawer n meja masing2 kosongkn mane2 stuff kmi..eh banyk ke??hahaa..tp sikit rase sebak laaa..sbb da lma jgk kami menapak n bertapak d citu..seriusss..xtaw la esok cmne,,jgn ade drama nangis2 la plak k..ak da xboleh tgk org nangis..manja ok...staff kt situ byk ok gak la..wapon ade yg x ok..anggap je sume ok..hope sok bt kami semua happy n xde rase pape setelah berpisah..cehh..sedih plak...ntah ble plak nk sama2 lgi kn,,huhu..sedikt sedih wapon kami semua xrapat sgt ng dorg..tp ak,flora n my boss sgt rapat..senin lepas die da bersara..tp sok die dtg..untk meraikan kami semua nye last day..boleh cmtu?haha..sayang kak hajah...nk jd menantu boleh??hahaa...mintak penampo je..gurau je...xde bnda serius d cni..hahaha..chill laaa..pape pon kte tgu esok..t ak update lgi..... Semoga esok xde drama sedih..sebak..or sebagainya..kannnn...heee...terima kasih warga tm sme selangor.... Tenkiuuu...:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jual product..tp bukan MLM....

hai..selamatptg...harini bersua lgi dgn cik keju yg nk beriklan d ptg hari..

ok..pada yg tertanya2 product ape yg korg nk taw cik keju jual tu kn..

eh jual ke?ekceli i xjual sgt pon..juz cari customer untk my along je..

die ni la nk sgt kte join his business..katanya masyuk sgt kn...

then tergerak la hati ni..sbb die da bg habuan kt kte..trpksa laaa promot kt rakan taulan..

kannn...hehehe..tu je iklan...tgk ni kt bwah ni serba sedikit penerangan pasal product tuu...

along yg giler berbisness suh ak pomot ni...heeeeeh..

cekidouttt.....ramai da customer yg setia ng product ni....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CORPSDEREVE DX Lingerie Long Set (Body Shaper)

Kelihatan Hebat dari Setiap Sudut
Mengapa sesetengah pakaian kelihatan hebat pada orang lain tetapi bukan pada diri kita? Anda boleh menyalahkan baka, makan tengah malam yang tetap malah penuaan, tetapi adakah terdapat penyelesaian sebenar?
Dengan rekaan ergonomik Corpsdereve DX, anda bukan sahaja dapat menyaksikan suatu transformasi segera, malah dengan penggunaan tetap, lemak badan anda boleh dialihkan dan ditempatkan semula pada lengkungan menawan.
Corpsdereve menggunakan teknologi Imbasan Garisan Badan dan peralatan pengukuran tekanan untuk mendapatkan sudut 3-D badan manusia. Ia kemudian menentukan daya hubungan ideal bahagian badan untuk kesan pembentukan optimal dan keselesaan. Perisian rekaan berkomputer yang berkuasa serta proses Pengilangan Berasaskan Komputer kemudiannya mencipta satu model ergonomik yang sahih dengan data berkomputer untuk pemotongan-persis fabrik yang berkelajuan tinggi. Tambahan, setiap set Corpsdereve memerlukan 156 proses jahitan yang berlainan di bawah kepakaran 81 orang jurujahit yang berpengalaman.
Berasa hebat secara dalaman dan luaran dengan rekaan les dinamik Corpsdereve DX yang menggunakan teknologi jahitan canggih dari Eropah. Net kuasa yang mengandungi kapas lembut direka untuk pelbagai bahagian menawarkan keselesaan muktamad, keanjalan dan ketahanan. Alami kuasa transformasi dengan Corpsdereve DX dan memiliki potongan badan sempurna hari ini

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

fullset blackberry from brightstar


cc:encik google..hihi....
untk pengetahuan bersama...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 
Isi kandungan lengkap dalam sebuah kotak Blackberry 9780 Brightstar



Buku panduan dan cd

Kad warranty dari Brightstar

Earphones

Charger

4 jenis plug charger

USB

Pouch





Perbezaan dengan Blackberry AP Set
  1. Tiada buku panduan
  2. Tiada kad warranty
  3. Hanya dapat satu kepala charger
  4. Earphones tebal dan tak selesa dipakai
Kiri AP set dan Kanan Brightstar

Sebelah kiri AP set dan sebelah kanan Brightstar
Perbezaan cetakan dan sticker pada bahagian tepi kotak BlackBerry. AP set menggunakan sticker plastik manakala Brightstar menggunakan sticker kertas. 

p/s: kelihatan sama tapi tak serupa.pengguna perlu bijak menilai sama ade ori ke x..
berhati2 semasa membuat pilihan..heee...




sekian...


:)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tips nk beli blackberry

sejak 2 menjak ni ramai lak kwn2 ak yg gediks2 duk tny sal bb ni..
oh bb tu blackberry ok..
duk tny cne nk cam ori ke x..
ok ke x...
best ke x..
hahaha..meh ak explain kt cni..
secara detail...eh detail ke...??
untuk bakal2 pembeli bb kt luar saana meh tgk ni...cik keju nk berceloteh yee..
hehehehe.....
ceritanya bermula.....
hahahhhahaha....
baca la sendiri eh....
k....
aritu jalan2 sungai wang..lowyatt...tetibe terfikir lak....
cina2 ni mmg suka tipu org kn..hahaha..opss...
tp lau nk tipu ak mmg xla kn lau sal gadget2 ni..
wapon xdelah hebat sgt pengetahuan ak berbanding en.bun..hahah....
 -
-
-
-
Memandangkan Blackberry tengah hot jadi banyaklah penipuan dilakukan untuk mandapat keuntungan. kte sebagai pengguna BB rasa bertanggungjawab untuk kongsi tips bersama anda semua supaya tidak ditipu. Kurang pengetahuan tentang Blackberry bagi mereka yang baru pertama kali nak beli Blackberry adalah golongan yang paling banyak ditipu oleh cina-cina sungai wang.

1. Jangan beli Blackberry AP set.
Penjual-penjual Blackberry ni dengan mulut manis selalunya akan cadangkan kita membeli Blackberry AP set. Mereka akan yakinkan kita dengan membandingkan antara AP set dan Brightstar tiada beza kecuali warranty sahaja lain sambil cuba meyakinkan lagi dengan mengatakan Blackberry AP set ini adalah Blackberry baru dan harga AP set lebih murah dari Blackberry Brightstar dalam RM50-200. PERHATIAN kepada anda semua jangan sesekali terpedaya dengan cakap-cakap penjual, AP set yang kebanyakkan di Malaysia ni sebenarnya adalah set Recon. Apa itu recon? Recon adalah barang terpakai yang diperbaharui semula. Kalau ikutkan AP set ni memang seperti yang dikatakan penjual iaitu warranty saja beza dari Brightstar tapi  bila set recon pun mereka kata itu adalah AP set ini dah jadi satu penipuan. Untuk pengetahuan anda semua Blackberry Recon yang sekarang ni mereka kata AP set sebenarnya adalah Blackberry terpakai dari luar negara atau dalam negara dan digantikan dengan cover baru sebelum dijual semula dengan kotak, nombor siri yang sama ditampal pada kotak dan lengkap segala aksesori pada harga baru. Mungkin anda akan rasa untung kerana dapat berjimat dalam RM50-200 jika membeli AP set tapi sebenarnya anda dah ditipu.

2. Blackberry AP set menggunakan barangan tiruan.
Jika anda membeli Blackberry AP set segalanya adalah barangan tiruan seperti cover tiruan, qwerty keypad tiruan, trackpad tiruan, charger tiruan, bateri tiruan, earphone tiruan dan telefon pula sudah digunakan mungkin ada beberapa kerosakan sama ada sudah dibaiki dengan komponen tiruan atau tidak dibaiki langsung. Segala barang-barang ini cepat rosak dan tak sama kualiti seperti yang original. Jika dikira setiap barangan tiruan ini anda hendak gantikan dengan membeli barangan original secara berasingan sudah pasti boleh mencecah ribuan ringgit. (Jika anda dapat "AP set yang sebenar" tak mengapa kerana ianya original beza cuma warranty)..kalau yg xoriginal...kejap je da rosak..so jgn salahkn org len..sbb korg xpeka masa beli yg bb tu AP set..hahaha....
Perbezaan wayar dan print pada charger tiruan AP set (kiri) dan original Brightstar (kanan)..sekali tgk cm sama je..tp cube teliti betol2...kedudukan tulisan n range die sgt berbeza...
kte da bt comparison dah pasal ni....ade experience daaa..heeee


3. Brightstar Pilihan Yang Tepat
Brighstar adalah pengedar sah Blackberry di Malaysia. Segala aksesori adalah original dan telefon belum digunakan lagi bermakna anda adalah pemilik yang pertama. Walaupun harga mahal sedikit tetapi terjamin 100% baru dan original. Selain itu anda boleh membeli BlackBerry daripada Celcom atau Digi.

4. Jangan Bayar Dahulu
Semasa hendak membeli penjual selalunya meminta bayaran dahulu sebelum mereka mengambil telefon di tempat lain jadi aku nasihatkan selagi telefon tiada depan mata jangan bayar walaupun sesen kerana anda tidak dapat nak periksa untuk pastikan apakah keadaan telefon itu. Sudah bayar jangan harap nak dapat duit balik, yang anda akan dapat cuma alasan bodoh dari mereka saja.jgn terkeliru dgn penjual2 yg manis mulut...

5. Periksa Buyer's Remorse Untuk Pastikan Itu Blackberry Baru Yang Belum Di Gunakan Lagi
Cara-cara untuk periksa bagi OS5 pergi ke Option > Status
Cara untuk periksa bagi OS6 dan OS7 pergi ke Option > Device> Device & Status Information.
Dekat sini memang tak ada tunjuk data usage dan voice usage jadi sila taip BUYR dan segalanya akan terpamir. Tekan satu-satu B U Y R tak perlu tekan serentak huruf-huruf tu.
Update: Masuk sini untuk tengok Cara Periksa BUYR
Paparan untuk OS5 telefon masih belum digunakan lagi data usage dan voice usage masih kosong

Data Usage dan Voice Usage yang sudah digunakan bermakna itu bukan telefon baru

Paparan untuk OS6 

Ok itu saja tips-tips yang paling penting sekali untuk anda semua. Sebenarnya banyak lagi perbezaan yang boleh kte tunjuk antara AP dan Brightstar tapi kte tak larat nak buat tu semua. Ingat pesan cik keju kalau nak selamat jangan la beli AP set. cik keju sekadar berkongsi apa yang aku tahu untuk sama-sama tidak ditipu. Nak beli barang ribu-ribu kenalah hati-hati, duit bukan senang nak cari. Jika anda baru membeli dan berasa tertipu anda bolehlah membuat laporan kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan untuk menuntut ganti rugi jika boleh.


p/s: tak semua penjual penipu sebab kte dah pusing satu sungai wang dengan low yatt sebelum buat entri ni saja nak buat research(konon la kan research) hahahahahaa..., pada tinjauan kte rata-rata penjual mempertahankan AP set telefon baru yang belum digunakan lagi tapi bila check BUYR terbukti itu telefon recon dan ada yang berterus terang memberitahu bahawa AP set adalah telefon terpakai yang telah diperbaharui semula (recon). AP set telefon lain boleh percaya tapi Blackberry ni banyak tipu sikit so berhati-hati sebelum terkena. 
hati2 ye kwan2....
hehe...
 
:)
 
 
 
sekian..
 
 
tenkiuuuu!!!!
 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

mode membebel sorg2

Salam..morning u ollsss...hye sihat x?meh join cik keju yg byk ckp ni d pagi hari..hahaha..tetibe rase nk update entry merapu meraban ni..motif??xtaw laaa nape..lambat sgt tgu bas rapid cm siput sedut..then sempat laaaa bebel2 sorg diri di sini..hahaha..sebenarnye xtaw nk bt entry sal ape..juz nk gtaw yg kte da nk abis prktikal...next week last..wehuuu..seronoknya kn,,xterkata..kte taw sume kwn2 kte tu pon xsabar nk tgu kn,,,so,mari lah kte berhibur dlu sementara menunggu next week..hahahahaha...siyes tiap2 ari kte aKan mengira ade bape ari lgi nk ulang alik cmni..huuu..xseronok taw keje...stress..kne bangun awal g keje..kene pikir nk pakai baju ape...byk komitment...huhhh..mmg mls la nk keje kn,,nasib laaa prktikal je....lau keje btol2 mesti dah lama kne pecat..sbb prestasi xbagus..ahhaaaa...xperlu la nk skema sgt kn kt tmpt prktikal...n jgn nk cemerlang sgt..hihi...kte plg mls nk keje ni taw x,,hahaha..skang musim apply keje sane sini...pastu nk kne g interview bagai..ade la 2 company duk call suh g interview..tp lom ade kesempatan lgi..lgipon xsedia lgi..hahahaha$$$$boleh cmtu??hui33,,,lemak la kan idop lau nk abiskn duit papa mama je..huuuu...xtaw nk ckp ape laaaa kn..ngeeee..kne muhasbah diri la kot...ermmmmm...mcm mane la life lau kte keje kn,,,xdpt nk bygkn,,,,tp kte xnk la keje kt shah alam ni kalo boleh..sbb ape???shah alam boring,,,mahal...xbest..hahaha..ok la..stop...pening naik bas goyang2 ni...fullstop...byee... Sekian merapu meraban d pagi hari..hahahahah... Hope arini lebih baik dr smlm k.... Tq

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

inilah punca jemmmm dlm uitm arini....

korg ingt lagi x pasal perhimpunan bersih tempoh hari..
ni haaa..meh kte copy paste dr siswa news...
untuk tatapan semua..
xtaw salah sape..
salah ibu mengandung ke?
huhhh..
kte xtaw nk komen ape...
biar undang2 yg tentukan plajar undang2 ni..
heee....
cekidouttt...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
siswa yg akan dibicarakan hari ini....

Shah Alam, 8 Jun- Mahasiswa jurusan undang-undang Universiti Teknologi Mara (UiTM), Khalid Mohd Ismath akan dibicarakan oleh Jawatankuasa Tatatertib Universiti itu, hari ini.
 
Khalid Mohd Ismath yang juga Timbalan Presiden Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independen (KAMI) telah dipanggil oleh Jawatankuasa Tatatertib Universiti Teknologi MARA untuk menghadiri satu perbicaraan melalui sepucuk surat pertuduhan bertarikh 24 Mei 2012 bagi menghadap 3 pertuduhan.
Beliau dikenakan tiga pertuduhan iaitu tidak menghadiri ke kelas dan dituduh melanggar Kaedah 4, Jadual Kedua, Kaedah-Kaedah Institusi Pelajaran (Tatatertib Pelajar-Pelajar) 1976 Akta 174.
Pertuduhan kedua kerana telah membuat komen dalam laman Facebook beliau yang berbaur ugutan bunuh terhadap polis dan pertuduhan ketiga kerana  menghina Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan kalungan bunga pada demonstrasi hapuskan PTPTN.
Kedua-dua pertuduhan (dua dan tiga) ini adalah melanggar Kaedah 3 (a) Jadual Kedua, Kaedah-Kaedah Institusi Pelajaran (Tatatertib Pelajar-Pelajar) 1976 Akta 174.
Perbicaraan tatatertib ini akan dijalankan di Kamar Perbicaraan, Aras 4, Bangunan Budisiswa, UiTM Shah Alam pada jam 9 pagi ini dibawah Akta Institusi-institusi Pelajaran (Tatatertib) 1976.
Menurut beberapa mahasiswa UiTM, pegawai keselamatan UiTM Shah Alam telah membuat sekatan jalan yang lebih ketat sejak petang semalam lagi. Sekatan ini dilakukan apabila terdapat berita mengatakan beberapa kumpulan mahasiswa akan mengadakan demonstrasi besar-besaran bagi menyokong Khalid Ismath. 





berita ni dpt dr siswa news....sikit pon xubah...
huuuu....



sekiann.......














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

transit planet zuhrah...

xsempat tgk td kejadian tuhan yg unik td..
huhu..dpt baca article from google je..
tp meh kte copypaste kt cni untk tatapan semua..
hihihi..saya suka ilmu2 cmni..untk tmbah 
ilmu di dada...
cekidout....
Transit Planet Zuhrah. Kali terakhir kejadian ini berlaku ialah pada tahun 2004. Jika anda terlepas peluang menyaksikan kejadian ini, anda terpaksa menunggu sehingga tahun 2117 untuk melihat transit seterusnya!
Bagi meraikan fenomena unik ini, mari kita baca sedikit penerangan di dalam bentuk Soal Jawab.

Kenapa Transit ini boleh berlaku?
Bumi bergerak mengelilingi matahari selama lebih kurang 365 hari. Zuhrah pula mengambil masa 225 hari untuk melengkapi satu pusangan mengelilingi matahari.
Ketika planet Zuhrah mengorbit matahari, ia akan melintasi Bumi setiap 1.6 tahun (kerana orbitnya lebih kecil dan pergerakkannya lebih laju berbanding Bumi). Ketika itu ia akan berada di antara Matahari dan Bumi. Namun, disebabkan satah orbit Zuhrah ini sedikit senget, maka selalunya ia akan berada di bawah atau atas matahari.
Adalah sangat jarang Zuhrah akan berada TEPAT di antara Matahari dan Bumi. Oleh itu, apabila ini berlaku, maka ia dinamakan Transit planet Zuhrah.
National Centre for Radio Astrophysics, India akan menyediakan sebuah ebook yang menarik berkenaa Transit ini.https://docs.google.com/file/d/0B0ZPQr25M5_sQ2IwMHB2RnMzM0k/edit?pli=1
Adakah ia berlaku tiap-tiap tahun?
Tidak. Malah phenomena transit planet Zuhrah ini berlaku dalam satu corak berulang setiap lebih sikit dari 100 tahun. Lebih menarik ialah, apabila ia berlaku, ia akan datang dalam 2 pasangan fenomena yang dijarakkan 8 tahun antara satu sama lain.
Contohnya, kali terakhir transit ini berlaku ialah pada tahun 1874 dan 1882 (perhatikan jarak 8 tahun antaranya), kemudian ia berlaku 2004 dan 2012. Transit selepas ini hanya akan berlaku pada tahun 2117 dan 2125!
Bagaimana rupanya transit ini?
Planet Zuhrah ini sebenarnya hampir sama saiz dengan Bumi. Namun, disebabkan ia berada amat jauh dari Bumi, ia hanya akan kelihatan seperti sebuah bulatan hitam yang bergerak melintasi hadapan matahari.
Secara umumnya, lintasan ini akan mengambil masa hampir 6 jam!
Seperkara yang menarik ialah, disebabkan Zuhrah kelihatan bulat, maka ia akan mengambil masa sikit untuk keseluruhan ‘bulatan hitam’ planet ini ‘memasuki’ kawasan hadapan matahari.
AWAS: JANGAN SEKALI-KALI MEMANDANG KE ARAH MATAHARI TANPA PENAPIS MATAHARI YANG SESUAI! MENEROPONG TRANSIT INI SAMA SAHAJA CARANYA SEPERTI MENEROPONG GERHANA MATAHARI.
Apakah cara paling selamat untuk melihat Transit ini?
Sekali lagi JANGAN SEKALI-KALI MEMANDANG KE ARAH MATAHARI TANPA PENAPIS MATAHARI YANG SESUAI! MENEROPONG TRANSIT INI SAMA SAHAJA CARANYA SEPERTI MENEROPONG GERHANA MATAHARI.
Anda perlukan penapis matahari seperti Mylar atau Baader untuk melihat matahari (samada menerusi teleskop, binokular atau mata).
Ataupun dapatkan cermin mata matahari khas dari penjual barangan astronomi yang berdekatan.
Gelas yang digelapkan MASIH BERBAHAYA!
Cermin mata gelap (sunglass) MASIH BERBAHAYA!
Air dalam baldi MASIH BERBAHAYA!
Oleh itu, pastikan anda menghubungi pihak seperi Planetarium Negara, untuk mendapat tunjuk ajar yang sesuai untuk cerapan transit ini.
Di internet juga, begitu banyak informasi berkenaan cara terbaik mencerap matahari (atau dalam kes ini, transit zuhrah).
Rujuk pautan di bawah:
Adakah kita akan terkeliru bentuk Zuhrah dengan tompok matahari/sunspot?
Tidak mungkin. Berdasarkan pengamatan pada tahun 2004 lepas, Zuhrah akan kelihatan ‘sempurna bulat’ dan hitam pekat, berbanding dengan tompok matahari.
Di manakah laluan Zuhrah ketika ia bergerak di hadapan matahari?
Zuhrah tidak agak lalu tepat di tengah-tangah matahari, tetapi lebih kepada senget ke tepi sikit.
Rujuk animasi di bawah
Di mana kita boleh melihat transit ini?
Keseluruhan transit ini akan mengambil masa selama lebih kurang 6 jam. Bagi penduduk di benua Amerika, mereka akan melihatnya sebelah petang 5 Jun 2012, dan matahari akan terbenam terlebih dahulu sebelum transit ini tamat.
Bagi penduduk di Asia Timur, Pasifik dan kawasan Artik, mereka boleh lihat keseluruhan transit dari awal hingga akhir.
Di Malaysia pula, ia 50-50. Bagi anda di Semenanjung, Zuhrah sudah pun berada di hadapan matahari ketika ia terbit. Maknanya dah terlepas separuh masa pertama!
Di Sabah pula, anda akan berpeluang menyaksikannya dari awal hingga akhir!
Pukul berapakah ia akan bermula?
Berikut merupakan waktu fasa transit Zuhrah (Waktu Malaysia).
Sentuhan 1 (1st contact) .  6:13:07  Zuhrah mula menyentuh tepi matahari.
Sentuhan 2 (2nd contact). 6:31:00 Keseluruhan bentuk Zuhrah sudah memasuki kawasan matahari.
Pertengahan Transit 9:31:14. Zuhrah berada di pertengahan perjalanan transit
Sentuhan 3 (3rd contact). 12:31:56 Saat akhir keseluruhan Zuhrah di dalam kawasan matahari.
Sentuhan 4 (4th contact) 12:49:21 Zuhrah mula keluar dari kawasan matahari.
Berdasarkan waktu di atas, fasa sentuhan 1 dan 2 sahaja yang agak kritikal kerana ada kawasan di Malaysia yang boleh menyaksikanya (kerana matahari sudahpun terbit, seperti di Sabah dan sebahagian Sarawak), manakala ada yang tidak dapat menyaksikannya (kerana matahari belum terbit seperti di keseluruhan Semenanjung Malaysia).
sumber penulisan artikel: http://www.falak-online.net

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

happy birthday to me!!!!18 years old

semalam 5 june 2012..genaplah usiaku 24 thaun..ops,..18 tahun..
hahhha.happy besday to me..haha...thanks pda yg wish yaa...
terima kasih xterhingga....tenkiuuuu...
tp taun ni pling byk dpt hadia...hik44...
sukeee...tahun depan nk lagi...
wapon xdpt ape yg diinginkn...tp...ckup lah..
puas aty n terharu ramai yg concern kt kte..
thanks semua..hihi,,,blushing jap...hik4...
sayang korg semua.....
nasib la xde orank tepung or segala bagai yg geli n kotor...
hate this...
hahaha...ak suke kenakan org but..xsuka bile ade
yg knekan ak..hua3...
yezzaaaaa..syukur...tp..sweet sgt...
hahaha..bile en.bun bg hadiah...
hahahhaa...die sgt sengal....'
die ni mmg pelik  taun ni..haha....die saje je kn...
ari senin tu ak g uitm jupe advisor...
baliknye tgu bas lmbt sgt....
kol6 lbih sampai umah,,,suruh c en.bun ni amek..
ade hal katanya...
tup2..kte nampak die lalu sebelah bas...time tu da naik bas...
peliksss...mane die pegi..kata ade hal....
hahaha...terfikir bukan2..tp...coolll....chill la..maybe die ade hal..
yg urgent kot..pastu my poksu call...
hahaha...bengong sorg niii...duk call buat sore serius...
ckp suh cepat2 balik umah..ade abg posmen anta kotak besar td...
ehh..lgi ak pelik..dlm aty...lmbtnye la nk sampai uma...haha...
xsaba...pastu c poksu ni xpuas aty duk msg..cepatlah sampai...
ak da cuak..kot2 dorg  nk bt pape kn...
pastu...sampai la uma...buka pintu..c poksu n mkcik ak gediksss3....duk
joget2 cm badut nyanyi happy besday..ngeksss...
pastu ckp abg posmen bg hadiah...hahaha...
ritu baru 4 jun taw...
asal gediks sgt nk bg hadiah awal2 kn....heeeee...
tp sebuk2 tny...diorg pon ckp laaa....
td "abg posmen naik moto ijau anta ni'
hahhaha..serius ak rase sgt kelakar wehhhh...
sengal giler je rase...
en.bun anta bnda tu n balik terus tnpa berkata apa2 kt my uncle n my untie...
juz ckp "nty bg kt yanie" n terus blah....
hahahahah..mesti die takot ak sampai umah time tuh kot...
hahhaha...kononnya sweet le tu bt gitewwww kn.....
ak da tgk kotak gedabak besar tu..xsabar nk bkk...
maklomlaaa...eksaited wehh..haha...pastu die bbm ak...
"JANGAN BUKA KOTAK TU SEBELUM PUKUL12"
ahahhahaa..lgi la ak nk buka kan....tp die ckp lau buka b4 tu..ak xsyg die..
eh gile kejam wehhhh.....
seriuss...kejam..dah bg kte xbg buka dlu plak..heheh...
xpelaaa...sabo.....
kejap2 tgk jam....
hahhaha..kelakar...dah mcm kucing mati anak dah..
kannn....my untie duk perli2....poksu lak da balik kg..sambil duk msg perli2 ak..
die nk sikit hadiah tuuu..hahahha...
sengal je kannn...
pastu jeng44444...
kol 12 die kol...adoiiii.....kacau laaa..org nk bukak hadiah tu..die call plak..
hehehe...ak bukak dlm gelap kot..sbb sume org da tdo..
lau bkak lampu karang terjaga plak makluk dlm tuu..hehehe...
jeng4444...hahaha..gelak sorg2....
sgt sengal....
hadiah pe,,?biarlah rahsia...die sgt sengal..n gedik..pape pon thanks awak...
sayang awk..hahaha...
kte nk iphone 4s....tp xpe..dpt ni pon kire ok la kn..hihihi..
hidung kembang seribu....
sukanya hati kan....
xsangka...
kte hargai awk taw...taun depan nk lgi besar..hahahahhahaha...n lgi mahal k....
hahhahaha..jahatnye...eh...
kte syg awk...no gado2 lgi k pasni...
promise...
semoga kekal selamanya,,hihihih....
so sweet lah kn...konon2 nya jela,..hahahahhaa....

u always make me smile...
n kte dpt angpow gak dr uncle baiem..hihihi..thanks....hahhahaha...


next year nk lagi...wawawa...
lau tiap2 ari besday kn best....




thanks tok semua....

sayang korang ketat2...sambil makan koleksi cadburry n toblerone korg kasi..
hihi..ckup bt stok bulan ni..
jgn makan nasi..hek33....
mls nk letak pict...hahahahha....



dah la,,penat mengarang..cikgu marah meleret2 pnjag2..nty ptg markah...



k...

bye3...



sekiian...


:)


p/s:love u alll....





saya yg gedik...eh tetibe je.,haaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

wish list...

Weeehuuuu..da masuk bulan june dah sedar xsedar..td en bun kte tny kte nk ape for besday taun ni..kte ckp nk kawen!!!boleh??huuu..tp die jwb xboleh..sbb die lom keje lgi,,blaja pon xabis lgi..lagipon kami mude lgi..hek33..so,xlayak kawen lgi..huhu..xtaw nk ape..hihiih..versi gedik...kte nk awk je..ckup lah kasih syg awk kt kte taw..heheheheehehehe..tp ekceli nk jgak bnda baru,,hahhaahah..firstly nk laptop baru..sbb ade netbuk je..hahhahaha.kalau la awk kaya kn,,,petik jari pon leh dpt..hahaha..gurau je wak..currently plak my bb bt hal.xtaw la dengki ape ng kte..tp rasenye nk iphone 4s la pulak..hahahahhaha..gediks kan,,,xdenye org nk bg..huhu..sekadar angan2 jela kn,,lgi satu kte nk dslr..nty leh amek pict korg byk2..kte xsuka sgt brgmbar..hahahahaha...amboi berangan jela kau jah..hua333....k stop dlu la yeee..wish byk2 merepek je kn,,hik3....pape pon..moga tuhan permudahkn segala urusan!!!! Sekian

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bodyshape maker.sgt menakjubkn

First of all.assalamualaikum n selamat ptg..juz nk share sikit.ni pasal bisnes n kecantikan.semua wanita n perempuan mahukan cntek kan..so apa salahnye kalau anda laburkn sdikit wang anda kpd pr0duk2 yg diiktiraf dan boleh mendtangkn manfaat pd semua.hehe..lau sape2 yg nk cri kecntikn dri bleh la menempah 4twin set elysyle dx lingerie elken..hasilnya sgt memuaskn.tiada kesan sampingan.juz pakai cm bese.kne rajin jea..xsalahkn melabur sdikit duit untk diri..mane2 yg mempunyai perut yg mengelebeh.byk isi.lemak berlebihan d bhagian peha n perut.bleh la mencube pr0duk yg dsarankan..pr0duk ini halal dan tiada kesan smpingan..pd yg berminat bleh contat saya..sekadar mempr0m0si..belum cuba bel0m taw..alamilah perubahan yg maksimum dalam diri anda dgn bodyshape maker kami.semestinya tidak rugi..sekian..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

miss sgt2 kt my family...

sudah hampir 5 bulan xbalik umah...
first time kot xbalik lame cmtu..
b4 ni slalunya 2 bulan je paling lama xbalik..
ni lame sgt..
lau mama call asek tny je ble nk balik uma..
huuu..anakmu bz siapkn tesis...nk balik ujung minggu cm penat je
cuti 2 hari n nk rushing balik senin..
sabo jela wahai hati...
be strong k....
sabar...nty bleh balik..n duk uma lame2...
yahooo...
cepatlah masa berlalu...
n ya tuhan..tabahkan lah n kuatkan lah hati hambamu ini...


kupohon doa dan petunjuk darimu....


permudahkanlah segala urusanku....


miss my family...
baiti jannati..

rumahku syurgaku!!!!!!!!!






sekian...



:)




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 days left!!!!

horray...horray....
ade 10 days lgi nk abis internship...
hehehehehehehe...
pastu chow lah..dr duniaa internship yg xbape nk best..
weeee....
hope sumenye berjalan lancar..
n make me happy always...
to kwn2 yg len tu....selamat nk abis intern la yee..
xsabo kn..
yg dah abis tu sgt xadil..huhhh...
xsuka laaa....
intern lame2.....xbest..kejap2 sudah laa...
hahhaha..
oh ya.,boss ak da siap evaluate diri ak..
hahahaha..lau ak xpayah dtg pon xpe dah kn...
tp kne la commit sikit..so, dtg laaa lgi..sampai la 22 june...ngeee...
xsabar rasenye,,,huuuu.......
pasni nk duk uma lame2...nk keje goyang kaki dlu...
restkan otak dr segalanya...
da lama sgt ak blaja ng uitm....
6 taun kot...hahahahha..
lau de rezeki smbg master tambah lg setaun stgah,...
memg yanie syg uitm lah kn...
pape pon doakn yg terbaik untuk semua..



GOOD LUCK everyone......
heheehehhee..


semoga hidup kte diberkati....

moh ler kte menghitung hari,,,,


sekian....



:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

maafkan aku!!!

mood nk membebel di ptg hari da dtg...
di kala serabut otak sgt...ak da bt kesilapan besar lgi...
sungguh xsangka kn...
mmg ak sorg yg degil...
xdinafikan lagi...
ermmmm....tp..nk post...
to him...
mjal...lau awak baca ni...sila jgn marah kte lgi ye...
petama tama dan selamanya kte nk mitak maaf n ampun
jika salah tu menyebabkn awak terasa n teros terasa sampai arini..
sorry sesangat..kte mmg xpenah nk berubah..degil yg amat..
n awak da jemu ng kerenah kte...
kte slalu kencingkn awk...kte slalu wat awk rase nk marah..
tp awk xpenah nk maki2 kte..paling teruk pon awk merajuk je kn..
tp kali ni awk len sgt...
kte taw sabar awk ade limitnye kn...
tp kte juz nk awk taw..kte syg awk..tp kte nk bebas sikit je...
bukan xsuka awk take care kt kte..tp kdg2 je terasa nk idop cm dulu kala
nk kua ng sape2 tnpa gtaw awak...
sorry sesangat lau awak xsuka..
n yg penting kte syg awk..xde org lain..
kte ni jenis manusia hipokrit..kte xreti nk tunjuk
kte syg kt awk...
kte xtaw nk bt ape dah..
penat dah kte pujuk awak..
lau awk baca belog ni..hope hati awk berubah la yee....
kte juz nk awk maafkn kte...
reply lah bbm kte....
jgn seksa kte cmni!!!!
pelisssss....
ya tuhan help me plissss...
andai dia jodohku tetapkan lah hatiku ini untuk die k..
ak xnk sakitkn aty die lgi..
xnk buat die sedih lgi...
ni janji kte kt awak....


mjal.....love u taw....









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS