RSS

merajuk+memujuk!!!!

assalamualaikum wbt....Lemah betul nak menghadap orang merajuk. Bukan aku tak cuba memujuk. Dipujuk-pujuk lagi menjadi merajuk-rajuk. Macam mana nak selesai kalau berterusan.

tambah2 lau lelaki yg merajuk..kn...

so xtaw cmne cara nk pujuk...
huhu..


Kalau budak-budak merajuk senang nak pujuk, geletek-geletek ketiak / pancing jajan @ cekedis / ajak ronda-ronda / buat lawak / pujuk dengan kata-kata sayang / dll. yang budak-budak suka. 

cik keju mmg xtaw n xreti nk pujuk..
hahahaha..so, google lah nmpaknye....

meh kte try pujuk die ng cara ni....-
-
-
-
-
-

from incik google...


"""""""1. Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah (baca tentang 5 Tips Dalam Berpasangan) dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia.
2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan.
3. Ucapkan kata-kata “manis”
Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, “bucuk”, “comot”, “manje” dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini. ;))
4. Nyanyikan lagu buatnya
Ha…tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, saya pernah. Saya tidak berkata bohong. Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya. Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi. Kami berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya.""""""


itu dpt dr incik google....

berkesan ke x?
haha..
cmana nk ikot ke x,,,,


kah5...
kte try...xtry xtaw kn....p/s:pada yg merajuk tu jgn majuk lama2 nty cepat tua....nty kne jual..hahahahha...so, en bun sya tu..udah2 lerrr majuk...buruk bebeno nampoknye awok ehh...hahahahaha.....promise...xbuat awak majuk lagik!!!!!!

bye3....
:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment