RSS

pengorbanan

Heee...bersua lg dlm blog Cik keju yg ntah merepek meraban ni kn. Nk cite sikit pasal pengorbanan,, Arini bru cik keju sedar,, Betapa besarnya pengorbanan dia kt cik keju.. To awk,,thanks bro.. Lu banyak bt waa insaf kn,, Heee..ops..watch ur language cik keju.. Ok..ape itu pengorbanan? Dlm setiap sesuatu yg kita buat Mmerlukan pengorbanan.. Idup kita kt dunia ni untuk ape? Ade duit juta2 pon xhappy xguna jgak kn, Pengorbanan sesorg xleh beli ng duit kn,, Lau dibayar skalipon xmampu kn, Huhu...pengorbanan tu penting kn,, Ok berkorban la dlm semua keadaan pon Dlm kehidupn,percintaan,,perhubungan,persahabatan.. Sumenye memerlukan pengorbanan,,kan,, So,ape salahnye kite berkorban untuk org yg kte syg... N lgi satu menghargai ape yg org di sekeliling Kte korbankn,,,ingt tu... Hari demi hari kita kne berubah ke arah yg lebih baik k,, Insyaaallh hidup lebih bermakna dgn pengorbanan.. Cik keju rase da merepek ni..stop dlu laaa yee..ntah ape2 Entry nih kn,, Lau xsuka stop baca,,lau Suka..syg ketat2..hahahh.... Ok..bye2.... Love u awak....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

yanie budak degil

Selamat malam..heee..rajin plak nk mengepost entry ni.. Sebenarnya,sejak 2 menjak ni..cik keju byk sgt mempamerkan Sikap kedegilannya n bt org xsenang aty ng cik keju. Entah bile lah nk berubah kn,, Kesahnya cik keju ni sorg yg sikap kasar.. Susah nk ubah..mama n papa je paham.. Tp sebenanya my en bun terlalu paham jgk ng sikap n kerenah Cik keju kn,,tp cik keju ni degil sgt taw x,,bile mao berubah??? Haihh..mulai saat ni..kne ubah diri tu.. Jgn degil sgt.. Xmo dah sakiti aty org ng kedegilan sendiri... Bt org menyampah je.. To en.bun,,awk telah sedarkn kte..thanks taw awk.. Kte taw awk nk yg terbaik untuk kita...tp kte kdg2 Xleh trima..awak sgt baik..tp kte? Slalu degil dlm bt keputusan,, Slalu degil nk buat itu ini, Slalu degil bile org ckp xnk dgr Slalu degil bile ade masalah pendam sorg2 Slalu degil bertindak.. Ermmm cik keju xtaw.. Susah nk ckp kt org perihal kte.. Mostly kwn2 cik keju slalu ckp cmni "Ak xpenah nampak ko sedih,happy je,nape ek"? Hellooowwww..ak happy?ko xtaw ak sedih pon ak bt2 happy Tu sume sbb degil la kn,, Degil kdg2 hipokrit jgak xngaku bnda yg ade dlm aty Kdg2 sbb degil la tu sume leh ak sorok.. Ok ak ni memg degil.. Dr kecik mmg keras kepala..degil yg amat.. Kalau time skola,suke g kelas lmbt,, Degil kn,,xbwk buku teks g skola.. Sbb ckp kt cikgu saya da baca yg cikgu nk ajar tu Kt umah..then bile cikgu tny..menjawab.. Ikot kepala sendiri je.. Mmg degil la kn,,cikgu pon xleh bt ape,,, Then skola menengah pon sama.. Degil..nk bt ape2 pon sorg2.. Sbb kwn2 ak yg lain sume skema.. Kononnya pgawas kn,,haha,,ape salahnye degil sikit.. Tp ikotkan dlu2 org degil xde la gagal dlam idop die kn.. Degil2 cik keju spm dlu dpt jgak 7A kn,, Bangga gak..xdela fail,,huhu.. Time diploma da berubah sikit... Mmg xde mud nk blaja...yg ni degil jgak.. Famly bntah teruk jgn amek kos tu.. Xde ke mana pon,,,AS110..DPIM... Tp degil jgak...my uncle uruskn sume.. Pa n mama mmg xnk layan ak... Sume kononnya berdikari..konon2 la nk Try bnda baru..tp siyes..mmg xleh bwa.. Sumenye akibat degil..nangis pon xguna,,huhu.. Tp kuatkn aty..budak degil kn xpernah mgalah.. Kalau org lain boleh nape cik keju xboleh kn, So teroskn jgak.. Blaja mmg main2 n xpk masa dpn,, Yg penting xfail...teruskn jgak.. Sampai ak part4 jupe en.bun,,haha..die bru sem 2 time tuh.. Die lah yg merubah sgalanya..knl ng die Sumenye berubah..hahaha..tp sikap degil tu xjgak ilang.. Smpai la abis diploma,,nekad nk tukar kos.. Huh..nasib dpt..sbbkn degil jgak.. Ak uruskn sendiri..dr kg dtg cni.. Kne bebel ng pa mama sume sbb wt decision last minit.. Time tu da 2bln org blajar.. Ak bru nk dftr...so,teruskn jgk Ak kn degil..xpenah nk dgr ckp org.. Pegila..jd dak marketing,, Mmg jiwa ak cmni kot.. Tp kdg2 mls jgak..da 5 sem blaja ok la.. Apon xDL..ak xsepandai time skola.. Pastu..nekad nk grad on time.. Hope ng sikap degil ak ni xkaco idop org lah kn,, Sikit pon xpenah berubah sikap degil dlm diri.. Ak janji ng diri sendiri mao atasi sikap degil n ego Dlm diri ini..sbb my en.bun ak slalu nk ak berubah.. Jgn bertindak ikotkn perasaan sgt,,, Nty nyusahkan org lain,,ok..to awk... Thanks taw..awk byk ajar kte erti idop..thanks sgt2.. Hope kte berubah lah ye..kurangkn sikap degil.. Hahha...ok la..da penat menaip.... Ayat n susunan pon da mcm keling..mesti readers tgk ni Berbalam2 mata dorg eh..hahaam.jgn baca... Pada yg baca tu sorry lah ye..ayt terabur sbb Tga period pain,,hahaa,,, Then,p:s...I love u muhamad junaidi.... CINTA SAMPAI MATI!!!!! Kte janji pasni kte xdegil dah ng awk yee... PROMISE!!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

internship+thesis

hari da masok nk abis minggu ke 12
cik keju n kwn2 satu batch praktikal..
ade lgi 8 weeks kn..xsabarnye nk abis...
duk menghitung hari je...
setiap kali bngun pagi mesti cik keju termenung lama2
bwah shower..bile lah nk abiskn prktikal ni kn...
uhh..xsabar...pasni nk jdi penganggur terhormat kt umah..
yayyy..xnk tros keje...weeee....eh pas tolak cuti segala bagai ade
30 days ye lbih kurg ak kene dtg TM ni..
heheheh...
so xsabarnye....
itulah kisahnye cik keju ni jenis yg mals..g opis pon
pas settlekn cepat2...mula la buat agenda sendiri...
sgt bosan la jgak prktikal kt cni..
kt TM ni
bt keje simple2 je..
ok abis la sal internship..kte menghitung hari ye nk abiskn dea...
hahhaha....

meh dgr cerita cik keju sal thesis plak...
huhu..satu hal ni agak stress bile buat..
tp cik keju ikot flow madam carol..
so, senang laaa wt keje..heee
skang cik keju sedang distribute questionnaire 
meh la tlg jawabkn questionnaire cik keju yg melambak
xabis lagi tu..heeee.....
so, itu jela kisahnye....
huhu....
:)




SEKIAN..........

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

^__^

selamat pagi...gud morning..
salam satu malaysia...
cik keju tga dilamun perasaan serba salah...
rasa bersalah...
xtenaang...mcm2 ade...hmm..
xtaw lah nk explain cmne...
buntu pk masalah negara yg xtentu leh settle..kan??
huhu..xtaw laa..sejak 2menjak ni..cik keju
asyik pk buruk je..xtawla ape akn jadi pasni...
hope tuhan panjangkan jodoh kami...
sorry yee awak...sejak 2menjak ni kte degil sgt..
susah nk dgr kata awk..
slalu wt awk marah.....
i'm sorry ye awk.....
-
-
-
-
-
-
-
-
u are my superstar....
awak sgt hebat di mata kte...
:)


thats all....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cinta itu buta+cinta terhalang+terlarang

Erm..selamat malam.. Cik keju still xleh tdo.. Da baring pon xleh nk lena jgak, Xtaw lah.. Pk kn masalah negara... Hmm xtaw nk mula dr mana.. To awk,,kte taw mak awk xsuka kte kn, Awk kn anak mak,,hmmm..selalu je kte Mimpi nterbayang2 mak awk marah kte.. Setiap kali kite gado ng awk teros kte ingt mak awk,, Kte taw mak awk nk yg terbaik untk awk.. Kte xsesempurna mcm yg die nk,, So,kte xtaw..kte sedih taw x,, Hmmm..org tgk kte happy je.. Padahal x kn,, Ermm..tah la awk..kte xtaw dah nk bt cmne lgi.. Awk dgr lah kata mak awk eh.. Nty jdi anak derhaka plak,, Hmm..sedih sgt..awk mmg terlalu baik untuk kte.. Kte xmmpu nk senangkan aty org tua awk,, Emmm..ntah laaa..kte mmpu berendam air mata je Saat2 cmni,, Mmg xsangka kn,, Xtaw pe jalan penyelesaian,,, Kte buntu la awak..hope awk baca post ni,,, Selalu terbayang muka mak awk marah2 kte..hmmm... Kte xsekuat dulu... Lau awk xde ng kte,kte xtaw mcm mane,, So how?? Emmmm... CIK KEJU buntU..xtaw ape yg dirasa sebenanya... Adakah ni semua takdir or sebaliknya.. Doakan kebahagiaan cik keju yee..ermmmm

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

perihal kek

Hai assalamualaikum,,salam sejahtera...arini cik keju rasa boring plak..tetibe terasa nk post pasal kek..hahaha..sila gelak guling3..gtaw mama td pon mama xcaya yg cik keju da leh buat kek..jgn xpecaya...hahaha..cik keju pon rase cm xcaya gak..duk google2 resipi jupe lak resipi ringkas bt kek..nk pakai oven,,tp xtaw nk pakai..haha..so,amek keputusan wt kek kukus..hehe..menjadi laaaa..xsangka taw..hihihi...suke sgt...kek oren,,senang saje ramuannya..tnpa bntuan org dgn bertungkus lumus cik keju membusykn diri d dapur..bt cake tuh..hahaha..teruja..1st time buat kek oren,,,b4 ni bt choc moist cake je..last week sempat bg kwn2 prktikal skali makan,,dorg kata sedap..weeeee..sukeee...hehehe...esok cik keju nk bwk g opis kalau sempat lah kn,,takot konco2 uma ni mkn sampai abis..haha..cik keju teruja ng diri sendiri..sbb da pandai buat kek...yahooo...mama..kak ngah da leh kawen kan!!!!hahahahahaha..gediks laaakkkk... P.s: orange's cake yg cik keju bt sgt sedap n gebu n lembut..hahahah..puji diri sendiri..kui333 Tu je la nk post..hahahaha...next entry jumpa lagi...babai!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cashier giant...haha

Hai..selamat malam semua,,hew3...menggedik memalam ni..b4 tdo harusla mengisi saat mata terpejam ng jayanya..untuk mencoret sedikit rasa di blog yg da lame xupdate..bersarang kot..hahaha..meh baca intro pnjg2 dlu b4 ke cerita ak arini..hahahaaha...nty dapat A+ dalam exam Spm..tetibe je..geli seribu kali..hahahaha..ptg td kuar ng en.bun ak..konon nya nk kuar ke sunway pyramid..hahaha..sampai kt kete tetibe die ckp xleh nk tahan..lapar sgt..so batalkan niat ke sunway tuu..cari kedai makan paling dekat d cni...hahahhaa..pilih punya pilih nk makan mane,,kaki ni laju je melangkah ke pak li..hahaha..makan lah kami ke situ..afta kenyang pegi la nk maen bowling lak..tetibe bowling full book lak..ade org kokurikulum skola da berlatih situ..huu..so xdpt maen sbb mls nk menunggu..buang masa...then pegi lah karaoke..sbbnye xnk balik uma lgi..sbb awl..heee..melangut la kt situ..dera suara yg xsedap ni..balik2 serak la afta that k,,,sila muntah color purple k..hahahahaha..lari topic dah ni..tp lau cikgu ak dlu baca mesti die suruh ak baca karangan kt kelas..hahaha..(Ak kn suka berimaginasi dlu kt skola) berangan je lau tgk sumthing...ok,,back to da story..sebenanye ak nk cite sal kejadian kt Giant td je..hew3...tp tertaip pnjg lak..sorryy..ok..nk djadikan cerita...masok lah giant 18 ni..sbb en bun dahaga nk bli air..so,da masok tu kn,,byk pulak bnda lain yg ak rembat2..pastu da mcm xnk balik da amek brg...cisss...kwl nafsu membeli...giant je pon,,hahaha...then g lah bayar..xramai sgt org..sbb weekdays so,xpayah Q laaah...dah byar tuuu...amek resit bagai pastu kuar lah...jeng3..en bun da melangkah laju..pegi ke kereta..ak ni duk borak ape tah..pastu masok kete cepat2 sbb ujan renyai2...then berlalu lah dr situ..balik la uma,,jeng33 sampai la kt umah..da trun kete..pastu patah balik...eh kenapa ye?hahahhaha...nk taw x?satu plastik air je yg ak amek td time beli kt giant tuh..hahahahaha..gelak dlu..en.bun ak xgerak lgi dr situ..pastu nyengih..pegi kt kete..."Ade ape lgi tetinggal ke?" Die tny ak...grrrr...bukak pintu blkg tgk kt seat blakang..eh xde pape..bleh plak die suh cek lam beg..hahahaha..xde kot...ahhhh..."Awk,kte dah tetinggal brg td kt giant,satu plastik je kte amek td"...sila gelak...suruh die patah balik..die xnk..adoi..cmne nih..rugi kot..mahal kn brg tuh..hahahaha..sedih die xnk g patah balik..sbb die ade hal..ermmm..duk bebel2 kt ak..pastu ak masok uma,,ajak akak tu teman,,akak tu kebetolan nk beli brg kt situ..so,die teman,,bergegas la kami ke sana,,hahahahaha..lawak gle..tersimpul2 malu sampai ke GIAnt tuh..tny kt kaunter ak bayar td...uh nasib baik org sama lgi jaga,,,"kak,ade brg sy tetinggal td x,lupe amek"..tebal muka kot tny cmtuh...pastu sorg tu ckp xde..then kwn die sorg lgi ckp "ade,kt bawh tu" cepat2 die amek..ahahahaha....nk taw x brg2 tu ade kt mane?da masok beg cashier yg ckp xde tuh,,,hahahaa,,sgt kejam..ak da pk len.mentang2 ak tetinggal,so die nk amek bt balik lah ek,,lemak la ko..ntah2 b4 ni da penah bt kt org lain,,hahahahah..lawak pon ade sebenanya..pastu da dpt balik brg tu,cepat2 ak blah..maybe minah tu dah malu..abaikan die...tp xelok la kn bersikap cmtu..hahaha..ak xtaw ape jdi pastu kt die..mesti gado ng kwn die kot,xtaw lah..yg penting brg ak beli dpt balik..weeeekkkk....so pengajaran di sini,afta bayar tu jgn leka sgt..jgn duk berangan je..cek semua yg anda beli tu ade..ahhaha..tu la kisahnye..xde ape pon,,juz cuai sendiri.pasni lebih berhati2 supaya xde nyusahkan org..kepada en.bun tu..udah2 le bebel yee.xsengaja lah..heeeee.. Eh eh...mcm2 plak ak ni merepek nii.nk cite sikit je abis sume detailkan,,lantak laah.blog ak..bile da dpt keyboard ni mmg xlekang lah dr ak...hahaha..eh lupe nk gtaw arini ak cuti..sbbnye ak g jupe advisor..huuu..lau boleh esok nk cuti lgi lah...hahahaha..tp ak xnk la markah xbest..huhu..so.jumaat kne keje..wapon yg len xde..eeee xbest... P/s untuk diri...sila jgn jd kelam kabut sgt..n sila sopan santun sikit..lau xnk kne bebel..hahahhaa. En.bun skang mcm pompuan..suka bebel.... :) Sekian...gud nite..... Babaaiiiiii

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kewujudan space u8 bukit jelutong

selamat petang!!!huuu
terajin plak nk post entry pasal mall ni...
xtaw lah bile die dibuka..tp semlm bru ak taw kewujudannya...
lokasinya di bukit jelutong..
it is the 1st malaysia eco mall..
unik laa...lain dr mall lain...
tp kedai xbyk lgi kt situ..
so far ok laa...suke tgk...bentuk die pon unik je...
ade cinema mbo lagi situ...
space untuk parking pon byk..
xpayah byr lak tuuu..hehe..promote jap..hihi...
meh tgk gambar mall tu....
kali pertama ak tgk kn..ak tny eh mall ke ni??hahaha...
xtaw lah ak yg ketinggalan zaman or ape..tp ak rase ramai
lagi manusia d luar sane xtaw kewujudan SPACE U8 ni...hahaha...


cekidout....
-
-
-
-
-
-








cantek je die pny mall..
dalamnye nyaman je..hehee...
memg sgt eco mall...



:)


sekian.....


thank Q..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

done battleship....thumbs up

BATTLESHIP....:)

Filem Battleship tentg Alex Hopper lakonan Taylor Kitsch yg terpka ikut abangnya, Stone (Alexander Skarsgard) menyertai Tentera Laut Amerika Syarikat, then heret dirinya dlm situasi mendebarkan masa mengikuti sesi latihan marin.

Alex yg berpangkat Leftenan  bersikap sukar untuk buat keputusan n berdepan ng poblem yg pelbagai disingkirkan daripada pasukanslps  tamat latihan. oleh sebab keberaniannya, Alex berupaya mencipta nama n history kepahlawanannya n keperwiraannya sendiri.

Plot cerita tentang tersalah menghantar transmisi gelombang komunikasi ke angkasa lepas yang menyebabkan pulau Hawaii berdepan masalah besar apabila isyarat yang dipancarkan menarik perhatian makhluk asing ke bumi.

Seterusnya, objek yang terdampar di tengah lautan menjadi persoalan kepada angkatan tentera laut dari 13 negara yang berkumpul di Pearl Harbor sempena latihan marin.

Situasi semakin mendebarkan apabila objek seperti bangunan di tengah- tengah samudera itu berubah menjadi kapal angkasa dan bermulalah babak pertempuran antara Tentera Laut Amerika Syarikat dan Jepun dengan makhluk asing dalam filem arahan Peter Berg ini.

Filem ini turut memaparkan kisah cinta antara Alex dan Samantha Shane (Decker), pengorbanan seorang abang kepada adiknya, serta persahabatan antara Alex dan Kapten Nagata (Asano).

Filem Battleship dilakon oleh Taylor Kitsch, Alexander Skarsgard,,Brooklyn Decker, Liam Neeson dan Tadanobu Asano itu turut menampilkan lakonan mantap daripada penyanyi Rihanna yang memegang watak Cora Raikes.








SEKIAN.....




:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

rindu zaman sekolah rendah...

Zaman sekolah rendah,budak2 terlalu indah untuk dikenang
macam2 ragam,karenah kita masa tu
biasa la budak2 kan..yang tau nak main,seronok ja
apa kata kita kongsi Nostalgia Zaman Sekolah Rendah

Nostalgia Zaman sekolah Rendah
 
1. lawan pemadam 
 hehe mesti korang tahu kan.ala lawan pemadam, bila kita tindih pemadam kawan kita,kita dikira menang.
yang bestnya pemadam kawan kita tu dapat kat kita.

2. main pepsikola
biasanya main waktu rehat.habis kasut sekolah kotor.

3. main 4 tiang
permainan ni memerlukan 5 orang. 4 orang ambik tiang masing2 dan sorang lagi dok ditengah sambil bertinggung pejam mata.
pastu kawan 4 orang tadi akan tepuk tengkuk kawan sorang tadi.
pastu kawan yg sorang ni kena teka siapa yang tepuk tengkuk dia dulu.kalau betul, kawan yang tepuk tengkuk yang pertama tadi akan dok di tengah plak.
kalau salah bermula permainan dimana kawan 4 orang ni perlu bertukar tiang.
siapa yang tak dapat tiang dia plak kena dok tengah.hehe

4. main tuju kapur,perang2
abis satu kotak kapur tulis cikgu..baling,tuju kapur kat kawan2.
kononnya main perang2.haha memg best la.

5. van vitegen datang sekolah  n milo
sehari sebelum van vitegen dtg cikgu bagi list jenis vitegen.esoknya kita berebut2 nak beli vitegen. beratur sampai 3 4 kali nk minum air free..sedap kot..heeee

6. program gosok gigi
kita kena bawa berus gigi dan kole ke sekolah.
pastu kita gosok gigi ramai2

7. pembaris panjang kuning
 mesti ingatkan pembaris panjang kuning yang selalu cikgu guna tu.
ada tempat pegang tengah2.membe ak pernah kena rotan sampai patah pembaris tu.

8. denda yang selalu kena adalah berdiri atas kerusi  n jalan itik..
kalau xsiapkan keje die ataw dpt gred merah lam peksa...

9. eksperimen kat makmal sains..ala eksperimen kacang hijau yang kita buat tu.
kat makmal sains ada model manusia..pastu kita suka main model manusia tu.
kita cabut paru2 dia la.yang bestnya sebelum ke makmal sains, cikgu suruh kita berbaris panjang dua barisan,lelaki perempuan.
pastu kita ikut cikgu ke makmal sains dalam barisan cam keretapi.

10. cikgu bawa rombongan sambil belajar
seronoknya kita dapat naik bas ramai2

dan macam-macam lagi . . . rasa nak teriak kot bila dikenang balik zaman sekolah rendah ni. Lagi2 sapa yang nakal tu mmg salu org ingt la..tmbah2 cm aku nih..hahaha...jupe cikgu pon cikgu ingt...hua5...


serius rindu kot...


sekian..

:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tika bosan..ce buat nii...hahahaha

Salam Sejahtera,pernah anda berasa bosan dan tidak tahu apa yang perlu dibuat?. Tidak mengapa, hari ini blog cerita benar akan berkongsi idea-idea kreatif apabila anda berasa bosan. Teknik yang dikongsikan ini juga boleh digunakan untuk menjana idea kreatif yang lain. Ada 10 perkara yang boleh dibuat untuk melahirkan idea-idea tersebut:-

1. Ubah size
Sekiranya anda bosan dipejabat atau didalam kelas. Bayangkan bos atau guru anda dalam bentuk atau size yang luar biasa. Cuba bayangkan lubang hidung atau kaki beliau lebih besar atau lebih kecil dari yang sepatutnya. Tentu menarik dan buat anda tersenyum.

2. Fikirkan yang berlawanan.
Cuba fikirkan bukan guru yang mengajar tapi anda yang mengajar guru tersebut atau anda menjadi bos kepada bos anda. Cuba bayangkan apa yang anda buat kepada mereka. Atau anda cuba fikir apa akan jadi kalau semua perkara pergerakannya berlawanan. Mesti banyak benda yang menarik akan berlaku.

3. Tengok dari Pespektif yang paling Xtreme atau melampau
Cuba bayangkan semua perkara yang berlaku adalah extreme belaka. Contoh tiap-tiap bulan dapat bonus 12 bulan...pergh memang syok. Setiap hari datang kerja bos bancuhkan kopi, tolong tarik kerusi, buat kertas kerja yang disuruh dan macam-macam lagi..

4. Mengerakkan benda dengan Menggunakan minda.
Cuba bayangkan apa yang anda boleh buat dengan hanya menggunakan minda. Tidak perlu bersusah payah gunakan tulang 4 kerat kita. Fikir saje semua jadi...mesti best

5. Lawan Apa yang Kita Tahu
Maksud lawan apa yang kita tahu adalah kita semua akan buat atau fikir kepada perkara yang sudah menjadi tabii. Bayangkan apa akan berlaku kalau rumah langsung takde tingkap. Bayangkan apa yang berlaku kalau ikan boleh terbang manakala burung pula berenang. Bayangkan apa yang berlaku semua orang tidak tidur pada waktu malam dan asyik buat kerja..

6. Cuba Gabungkan.

Cuba anda fikir semua benda bergabung. Cuba fikir apa akan jadi kalau kereta digabungkan dengan lori. Ayam bergabung dengan Kuda...namanya tentu dah jadi pelik apatah lagi rupa fizikal benda yang digabungkan tersebut.

7. Idea yang paling bodoh

Semua orang rasa idea mereka tidak best, tidak menarik, tidak boleh diterima tetapi kadang kadang idea yang bodoh tersebut akan jadi best apabila cuba digunakan. Contoh idea ketawakan diri sendiri, cuba dalam kelas tue anda boring dan anda ketawakan diri sendiri tentang baju, tentang kasut, tentang pensil. tentu semua orang akan tumpu perhatian kepada anda dan tentu anda tidak boring lagi sebab semua orang akan memberi tumpuan silap-silap kena hantar pergi jumpa pengetua atau guru disiplin hehehe..

8. Tengok kepada kegunaan lain.

hehehe...rasanya ini selalu buat..contohnya komputer sepatutnya digunakan untuk buat kerja-kerja pejabat atau sekolah tapi kita guna tengok YOUTUBE... itu dah biasa..cuba gunakan duit 50 hinggit untuk kesat hingus, pensel buat chopstick, kasut kita jadikan pasu bunga hiasan...teringat bapak sedara aku kat kampung gunakan cup wife dia punya untuk jadikan "mask" semasa menyembur racun. kreatif sungguh orang tua tue.

9. Ubah suai secara rambang.
Cuba bayangkan apa yang berlaku kalau motor kapcai pakai steering BMW dan keta pula pakai handle sejuk motor jipang...sebenarnya idea nie kalau kat kampung budak-budak dah buat. Basikal dipasangnya firing motor RXZ..memang kreatif orang kita.

10. Korek lubang idung guna Ibu Jari..
hahaha...korang semua mesti dah boring baca idea merapu aku yang tak boleh dipakai nie... Jadi kalau korang boring buat la seperti dalam cadangan yang ke-10. Idea ini merupakan idea yang paling ultimate dalam semua idea-idea yang diberikan sebelum ini. Cuba BUAT..Mesti dah hilang boring...




hahahhahaha...




cc en google....


:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

happy birthday sayang....

haii....perasan sorang2 kt cni..hhahaaha..
nk post merepek2 sini...
huhu...ade aku kesah..suka hati lah kan..
semalam 17 april 2012..
besday my mr.bun..yg ke...tua..hahhaa...
selamat hari lahir lah ye syg..ngeee.....
my lil bro besday pon sehari sebelom tu..
n my papa besday jugak...so,,org yg saya sayang..
besdaynye dekat2..huhuhu..
so nk wish la lgi skali..moga kalian maju hendaknye
n dikurniakan kesihatan yg baik n rezeki yg melimpah ruah...
disebabkan oleh busy sgt kt tmpt prktikal n penat..
xdpt lah ak nk prank mr bun tahun ni..huuu...
tp xpe bt bnda yg dia suka...
give him a present n blanja die makan...kt flaming steambot je..
tu je yg termampu...
















itu jela pict yg sempt dsnap...maklum lah ak ni kuat makn..
hahah..makan 1st..lah.kn...hui333...bday boy xmakan byk..die 
kata alergik..ngada2...hahaha...

so tu jela aktivity semalam..heeee...



selamat...hari...lahir....ngeee...









love u so much...


:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ting tong

i'm backkkkk!!!!>>>
da mula dah nk post entry yg pelbagai...
cekidoutt..hehehhehhe...


:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS